Σωστές Στρατηγικές για το Βούρτσισμα των Δοντιών σε Κάθε Ηλικία

Feb 12 , 2024

Σωστές Στρατηγικές για το Βούρτσισμα των Δοντιών σε Κάθε Ηλικία

Πώς μπορείτε να κάνετε τα παιδιά σας να χαίρονται για το βούρτσισμα και των δοντιών τους; Σε ποια ηλικία τους αφήνεις να το κάνουν μόνοι τους;

Ηλικία 2: Φτύσιμο💦

Όταν είναι 2 ετών, θα πρέπει ακόμα να βουρτσίζετε τα δόντια τους γι 'αυτούς. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα και δώσετε νερό για να ξεπλύνουν το στόμα τους. Αυτό τους διδάσκει να μην καταπίνουν οδοντόκρεμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ηλικίας, θα εισαχθούν στη σημασία της οδοντιατρικής υγιεινής!

Ηλικία 3-6: Βούρτσισμα🪥


Όταν το παιδί σας φαίνεται έτοιμο, αφήστε να βουρτσίσουν τα δόντια μόνοι τους. Φυσικά, όταν ξεκινήσουν, να είστε μαζί τους και βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζουν σωστά! Αυτό είναι ένα απαραίτητο στάδιο για τα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους συνήθειες! 


Μόλις αρχίσουν να θέλουν να πάρουν την οδοντόβουρτσα μόνοι τους για να αισθάνονται σαν μεγάλα παιδιά, αφήστε τους! Επιτρέψτε τους να βουρτσίζουν μόνοι τους, αλλά ακολουθήστε με τις κατάλληλες τεχνικές. Σε αυτή την ηλικία, δεν θα είναι σε θέση να βουρτσίζουν σωστά όλα τα δόντια τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να τελειώσετε εσείς το βούρτσισμα γι 'αυτούς!

Από μόνα τους


Μόλις μπορέσουν να δέσουν τα παπούτσια τους, είναι ικανά να βουρτσίσουν τα δόντια τους εντελώς μόνοι τους. Το να δέσουν τα παπούτσια τους σημαίνει ότι έχουν τον συντονισμό και τις κινητικές δεξιότητες για το βούρτσισμα των δοντιών τους. Πάρτε μια πιο hands-off προσέγγιση που να τους επιτρέψει να βουρτσίζουν μόνοι τους. Εποπτεία και βοήθεια, αν το χρειάζονται!

Ηλικία 8
Σε αυτή την ηλικία, το παιδί σας θα πρέπει να βουρτσίζει μόνο του με αυτοπεποίθηση! Σίγουρα ακόμα θα χρειάζεται υπενθύμιση να το κάνουν δύο φορές την ημέρα! Παρατηρήστε περιστασιακά πώς το κάνουν και βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζουν αρκετή ώρα. Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζουν για δύο λεπτά και να ότι δεν βουρτσίζουν πάρα πολύ σε μια πλευρά. Υπενθυμίστε τους να περνούν το χρόνο τους εξίσου και στις δύο πλευρές.

Η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα!

Συνεχίστε να ελέγχετε. Είναι εύκολο να ξεφύγουν από αυτή τη συνήθεια, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ελέγξετε και να τους υπενθυμίσετε τις σωστές συνήθειες για το  βούρτσισμα των δοντιών!

🎯4 μικρά tip για Σωστές συνήθειες:


Χρήση μικρών κυκλικών κινήσεων
Βουρτσίστε όλες τις πλευρές των δοντιών και των ούλων
Βούρτσισμα προς τα πίσω και προς τα εμπρός
Βούρτσισμα για 2 λεπτά